Tagtik

Zo vaak wordt er wereldwijd gedoucht

De meeste Belgen douchen zowat dagelijks. Wereldwijd is dit echter niet altijd de normaalste zaak van de wereld. De Britse sanitairproducent Soakology ging met mannen en vrouwen van over de hele wereld onder de douche staan en bracht de opmerkelijke verschillen in kaart.

Van alle Europeanen doucht ongeveer 66% dagelijks. Terwijl slechts 30% van de Chinezen dagelijks een douche neemt. De Russische mannen nemen ook niet graag een douche, amper 35% doucht er dagelijks. Natuurlijk heb je ook nog de mensen die graag een bad nemen. Indiërs gaan dagelijks in bad en Japanners 6 keer per week.

Als we naar Zuid-Amerika kijken, zien we dat de Brazilianen de primus van de klas zijn. Ze douchen er 12! keer per week (soms zelfs 5 keer per dag). Het onderzoek maakt niet bekend of zo vaak douchen ook gezond is. In Afrika is douchen dan weer een groepsactiviteit.  Meer dan de helft van de ondervraagden geeft toe dat hij niet alleen doucht. Of het hier gaat over koppels of gezinnen wordt niet verder uitgediept. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren