Tagtik

Zoektocht naar vermiste wandelaars opgegeven

In het Zwitserse Bondo in de Bregaglia-vallei vlak bij de Italiaanse grens vond woensdagavond een aardverschuiving plaats. Een zware lawine veroorzaakte ook een modderstroom waardoor honderden inwoners van het dorp Bondo geëvacueerd moesten worden. De straten waren er volledig bedekt met modder waardoor het dagelijkse leven er volledig stilviel.

Acht personen zijn daarbij vermist geraakt. De politie en reddingswerkers zakten massaal af naar de Bregaglia-vallei op zoek naar de vermiste toeristen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Zaterdag hebben Zwitserse reddingswerkers hun inspanningen echter gestaakt en de hoop opgegeven om de acht vermiste wandelaars nog terug te vinden. Een tweede aardverschuiving zorgde immers voor nog meer schade en puin in het Zwitserse Bondo. De vier Duitsers, twee Zwitsers en twee Oostenrijkers waren op het moment van de aardverschuiving aan het wandelen in de vallei van de berg Piz Cengalo.

De politie concludeerde in samenspraak met de honderd reddingswerkers dat de kans onbestaande is geworden  dat de acht wandelaars nog leven vanonder het puin zullen gehaald worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren