Tagtik

"Zwarte piet moet zwarte piet blijven"

Antwerps Burgemeester Bart De Wever heeft bij de verwelkoming van Sinterklaas in Antwerpen nog eens herhaald dat er in Vlaanderen eigenlijk geen probleem is rond Zwarte piet. Het "Pietenpact" haalt deze discussie echter weer naar boven.

Het Gemeenschapsonderwijs, Katholiek Onderwijs, de Gezindsbond, Vlaamse kindertelevisiezenders en jeugdtheaters kondigden gisteren het "Pietenpact" aan. Kort gezegd gaat Zwarte piet dus niet meer zwart zijn.

Dit is volgens Bart De Wever totaal overbodig. "Dat probleem stelt zich niet in Vlaanderen.  Het was eigenlijk vorig jaar ook al opgelost met de “roetpiet”. Dat is een respectvolle traditie, niemand voelt zich gekarikaturiseerd. Het is toch ook nog altijd kindvriendelijk, het blijft Zwarte Piet. Dus waarom daar terug over beginnen: het blijft mij een volkomen raadsel.

Het Minderhedenforum toont zich echter tevreden met de aandacht voor de problematiek. Volgens directeur Wouter Van Bellingen is dit pact zelfs nog niet ver genoeg gegaan. Ze willen een volledige afschaffing van Zwarte Piet. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren