Tagtik

Drie pintjes op? Meteen naar de rechtbank!

18 December 2021 13:09 Tijdens de eindejaarsperiode zijn er traditioneel meer gelegenheden waarop alcohol genuttigd wordt. Maar er vinden ook meer alcoholcontroles plaats, te beginnen met een grootschalige actie dit weekend. Het parket Halle-Vilvoorde heeft alvast besloten om heel streng op te treden. Wie 0,8 promille of meer blaast, wordt voortaan rechtstreeks gedagvaard voor de politierechter en riskeert boetes vanaf 1.600 euro.

TikTokster start ruiltocht met haarspeld en eindigt met huis

17 December 2021 08:39 Demi Skipper is geslaagd in een bijzonder huzarenstukje. Deze Amerikaanse TikTokster startte achttien maanden geleden een ruiltocht. Het object waarmee ze haar ruiltocht aanving? Een simpele haarspeld. Nu doet ze haar verhaal bij The Washington Post vanuit de woning die ze op haar ruiltocht als laatste ruiltransactie verwierf.

Dit land vacccineert niemand tegen covid

17 December 2021 08:13 Al bijna drie decennia regeert dezelfde dictator met ijzeren hand over de Afrikaanse staat Eritrea. Het heeft een van de grootste legers in Afrika, maar geen grondwet, onafhankelijk rechtssysteem, vrije pers, verkiezingen of wetgeving. President Isaias Afwerki beslist over de regels, en zij die de regels breken verdwijnen.