Tagtik

Braziliaanse president krijgt coronaboete

13 June 2021 13:23 De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zaterdag deelgenomen aan de motorrally “Accelerate for Christ” in Sao Paulo. De Braziliaanse president droeg echter geen mondmasker tijdens het motorprotest.

"Neem bloedstalen af bij inwoners Wase gemeenten"

13 June 2021 12:40 Als het van professor Jan Tytgat van de KU Leuven afhangt, moeten alle inwoners van de Wase gemeenten een bloedstaal laten afnemen. Het zou dan gaan om alle gemeenten in een straal van 15 kilometer in de omgeving van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. "Op die manier kunnen we de situatie objectiveren.", klinkt het bij Tytgat.

Ingenieur 3M wist 22 jaar geleden al dat PFOS zeer giftig is

13 June 2021 11:59 Al meer dan twintig jaar wisten ze op de hoofdzetel van de Amerikaanse chemiereus 3M in Minnesota al dat PFOS zeer giftig was. Na een ontslagbrief van een werknemer ging de bal aan het rollen. Die brief kwam ook bij de overheid terecht. De bedrijfstop greep echter niet in en bleef nog minstens één jaar de chemische stof die water-, vuil- en vetafstotend is produceren. 

De zon blijft van de partij

13 June 2021 07:00 Zondag wordt het zonnig met enkele onschuldige stapelwolken in het westen. De maxima liggen tussen 19 of 20 graden op de hoogten en 25 graden in het centrum. De zwakke veranderlijke wind wordt geleidelijk soms matig uit het noordoosten. Dat meldt het KMI.