Tagtik

De Wever: "3M is zeer goed weggekomen met PFOS-vervuiling"

20 June 2021 13:08 Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft voor het eerst gereageerd op de heisa rond de PFOS-vervuilng in en rond Antwerpen. Volgens hem zijn de inzichten over de PFOS-vervuiling veel te laat doorgesijpeld in Europa, en Vlaanderen is geen uitzondering. "Daardoor zijn we nu lelijk in verlegenheid gebracht.", klinkt het.

Slechts 15 aanwezigen op vierde 'stille mars voor Jürgen Conings'

20 June 2021 10:30 Zaterdag vond in het Ter Mottenpark in Dilsen-Stokkem de vierde editie van een steunmars voor de voortvluchtige militair Jürgen Conings plaats. Slechts 15 volwassenen en enkele kinderen waren aanwezig op de stille mars voor de van het plannen van een terroristische aanslag verdachte korporaal uit Dilsen.

Nog slechts 33 covid-opnames per dag

20 June 2021 08:44 De afgelopen 7 dagen werden er 542 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in België. Dat is een daling van 45 procent in vergelijking met de week ervoor. Van 13 tot en met 19 juni werden elke dag gemiddeld 33 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is 37 procent minder dan de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnames daalt al meer dan een maand aan een fors tempo.

Overwegend droge zondagnamiddag

20 June 2021 08:14 Een depressie ten zuidwesten van Ierland verplaatst zich naar de Golf van Biskaje. Aan de voorzijde ervan krijgen we in een zuidelijke stroming vanavond en vannacht opnieuw een thermische depressie te verwerken vanuit Frankrijk die vochtige en onstabiele gestoorde lucht met zich meebrengt. In termen van voelbaar weer gaat het hier opnieuw over een potentieel zware onweersepisode.