Tagtik

'Vaccintwijfelaars kiezen alsnog voor prik'

28 June 2021 11:00 De zomervakantie staat voor de deur en de komende twee maanden willen heel wat Belgen dan ook met het vliegtuig naar het buitenland vertrekken. Met dat zomerse doel voor ogen zetten heel wat vaccintwijfelaars hun principes opzij en gaan ze alsnog voor hun prik. Dat blijkt uit de recentste Motivatiebarometer van de universiteiten van Gent, Leuven, Brussel en Louvain-la-Neuve, waarover De Morgen en De Standaard berichten.

Code geel voor onweer: regenachtige start van de week

28 June 2021 07:12 Tot en met woensdag komen er vanuit Frankrijk regelmatig regen- of onweersbuien, die lokaal fel kunnen zijn. Deze ochtend bereikt een nieuwe regen- en onweerszone ons land vanaf het zuiden. Ze verlaat ons land via Nederland in de loop van de namiddag. De volgende onweersbuien worden vannacht verwacht. Tijdens elke onweersperiode kan er lokaal veel neerslag vallen op korte tijd (de onweersperioden volgen elkaar bovendien vrij snel op), maar lokaal zijn ook hagel en felle rukwinden mogelijk. Deze trend zet zich ook voort op dinsdag en woensdag. Dat meldt het KMI.

Belgische vrouw onder huisarrest in Italië na bootongeval

27 June 2021 14:05 In de buurt van het Comomeer in Italië is een 21-jarige Belgische vrouw onder huisarrest geplaatst. Dat gebeurde na een dodelijke botsing tussen twee boten op het bekende meer. De vrouw stond aan het roer van een speedboot die in botsing kwam met een andere boot. Een 22-jarige Italiaan die op die laatste boot zat, kwam om het leven.