Tagtik

Lina (15) mogelijk gestikt in plastic zak: sporen in de hals

Vorig weekend rondden onderzoekers de autopsie op Lina’s lichaam af. Het Franse tienermeisje Lina is wellicht overleden door verstikking, mogelijk met een plastic zak. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de autopsie. Dat schrijft de krant ‘Le Parisien’. Lina vertoonde ook sporen in haar hals, schrijft ‘Le Parisien’ op basis van een bron dicht bij het onderzoek. De krant benadrukt echter dat de resultaten niet definitief zijn en er nog verdere analyses moeten gebeuren.

Midden oktober werd het levenloze lichaam van Lina teruggevonden in een waterloop in een bebost en afgelegen gebied in het Franse Nevers. Dat is op ruim 400 kilometer van Plaine, de plek waar de auto van de hoofdverdachte een dag na Lina’s verdwijning werd teruggevonden.

De 15-jarige Lina verdween op 23 september toen ze te voet onderweg was van bij haar thuis naar het station van Saint-Blaise-la-Roche, in de Franse Vogezen. Ze zou er de trein nemen naar Straatsburg om haar vriendje Tao (19) te bezoeken, maar kwam daar nooit aan. De hoofdverdachte in de zaak is Samuel G. In zijn auto werden immers DNA-sporen van het vermiste meisje gevonden. Maar Samuel G. pleegde twee maanden geleden zelfmoord. Hij werd in het verleden reeds vervolgd voor twee brutale diefstallen in Besançon en had hij aan een psychiater toevertrouwd dat hij “flipte”. Hij kampte tevens met drugs- en drankverslavingen. De man die gescheiden was en twee zonen had, zou meerdere afscheidsbrieven hebben achtergelaten. “Ik heb mijn eer, mijn waardigheid en mijn menselijkheid verloren, ik moet vertrekken. Ik kan mezelf niet beheersen, het gaat te snel. Ik lijd te veel, het is beter zo”, zo luidden zijn laatste woorden.

Donderdag werd het meisje begraven in de kerk van Plaine, het dorp waar ze woonde. 

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Lina disparue Facebook)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren