Tagtik

Om 22.00 uur of 23.30 uur na het EK-voetbal naar huis?

Op 9 juni mag de horeca in België ook binnen opnieuw klanten ontvangen. De coronacijfers zitten immers inmiddels goed beneden de vastgelegde drempel van 500 patiënten op intensieve zorg. De Vlaamse regering vindt het alvast geen goed idee om de horeca binnen vroeger te sluiten dan de terrassen. Er werd immers geopperd om de binnenruimtes om 22.00 uur te sluiten, terwijl de terrassen pas om 23.30 uur zouden moeten dicht gaan.

"Wie denkt dat dit kan werken, komt toch precies niet veel buiten", klinkt het in de wandelgangen van de Vlaamse regering. Unaniem klinkt het dat het sluitingsuur meteen overal op 23.30 uur moet gaan liggen. Dat heeft immers het voordeel van de duidelijkheid en zo voorkom je dat er na 22 uur een massa volk de straat wordt opgejaagd. Het Europees Kampioenschap voetbal en de grote schermen zullen immers voor drukke toestanden zorgen.

In het ontwerp van het ministerieel besluit van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) staan echter de twee verschillende sluitingsuren voor binnenruimtes en terrassen nog vermeld. Horeca Vlaanderen reageerde al onmiddellijk na het vorige Overlegcomité dat het niet logisch is om met twee verschillende sluitingsuren te werken en wil het graag zelfs op 1.00 uur vaststellen. Het dossier zal dus zeker nog eens op de onderhandelingstafel van het Overlegcomité passeren voor de start van het EK voetbal.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Facebook Red Devils)

Ook dit kan u interesseren