Tagtik

Adrie Van der Poel wil iets drastisch veranderen in de cross

Mathieu van der Poel miste de Waaslandcross in Sint-Niklaas en is ook nog onzeker voor de Wereldbekercross van dinsdag 26 december in Zolder. Reden: een hardnekkige verkoudheid waarvoor hij de afgelopen week een antibioticakuur is begonnen.

Vader Adrie van der Poel meent te weten hoe het komt dat de crossers zo vatbaar zijn voor verkoudheden: de verplichtingen na de aankomst. "Er is nu wel een tentje waarin ze schone kleding kunnen aantrekken en de modder van hun gezicht kunnen wassen, maar het zweet spoel je er niet mee weg", zo vertelt Van der Poel in de Nederlandse krant BN DeStem. "Veel mensen vragen zich af hoe crossers als Mathieu zo snel verkouden raken. Dat ligt dus aan het feit dat ze zonder te douchen het podium op moeten. Vaak dwingt iemand hen ook nog de muts af te zetten tijdens de ceremonie."

Om te voorkomen dat de renners soms een uur lang met een bezweet en nat lichaam moeten rondlopen voor ze zich in hun mobilhomes kunnen douchen en omkleden, heeft vader Van der Poel een voorstel: een doucheruimte vlak bij het podium zodat de crossers zich meteen kunnen wassen.

Op Twitter reageerde Wout van Aert alvast positief op het voorstel. Nu nog wachten op de reactie van de organisatoren.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren