Tagtik

Aerts: "Heb speciale band met Niel"

De grote vorm van Mathieu van der Poel zorgt ervoor dat de andere veldrijders moeten rekenen op een pechdag van de Nederlander om de zege te kunnen wegkapen als hij aan de start verschijnt. Als de kersverse Europees kampioen dan een cross laat schieten, moeten zij daar ten volle van profiteren.

Met Van der Poel, Van Aert en Van der Haar die afwezig blijven op de Jaarmarktcross in Niel, start misschien wel een tiental renners met de hoop om een grote klassieker in het veldrijden op hun naam te schrijven. Toon Aerts is een van de voornaamste favorieten, want het is een cross die hem na aan het hart ligt.

"Als tweedejaars junior stond ik er voor het eerst op het podium. Als tweede, na Laurens Sweeck en voor Stan Godrie", zo zegt de renner van Telenet Fidea-Lions op de website van de cross. Vorig jaar won hij in Niel als kersverse Europees kampioen.

Aerts start met duidelijke ambities: "Ik werd dit jaar al twee keer tweede achter Mathieu en één keer achter Wout. Zonder hen had ik nu al drie zeges op zak. Niel biedt mij een mooie kans om toch die overwinning te pakken, al is de concurrentie groot". Die concurrentie zal volgens hem vooral komen van Laurens Sweeck en David van der Poel.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren