Tagtik

Aerts: "Hier ben ik crosser voor geworden"

In afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar won Toon Aerts, net als vorig jaar, de Jaarmarktcross in Niel. De renner van Telenet Fidea-Lions won voor Laurens Sweeck, die in het begin van de wedstrijd ten val kwam, en Corné van Kessel.

Een gemakkelijke zege was het niet voor Aerts. "Ik was niet zo heel goed weg. Er was een beetje twijfel bij start: was het een valse start, of niet? Maar Vanthourenhout was wel meteen goed weg," zo vertelt Aerts bij Sporza. Hij moest een lange achtervolging inzetten, op zoek naar Vanthourenhout: "Ik dacht eigenlijk dat ik hem nooit meer zou kunnen pakken, maar plots kwam ik in een ronde weer veel dichterbij en kon ik weer rijden voor een overwinning."

De zege deed de Europees kampioen van 2016 heel veel deugd: "De eerste slijkcross van het jaar is meteen voor mij. Voor dit soort omlopen ben ik crosser geworden. Hier kan ik mijn krachten op kwijt." In zijn laatste vijf crossen eindigde Aerts telkens in de top vijf: kan hij met het groeiende zelfvertrouwen een stapje dichter komen bij de absolute top in het veldrijden? Een eerste antwoord daarop krijgen we mogelijk al in Gavere, zondagnamiddag het decor voor de vijfde manche van de Telenet Superprestige, live te volgen op Proximus TV.

(DrK en Lpr/Picture: Belga)

De vijfde manche van de Superprestige in Gavere is zondag 12 november LIVE te volgen op Proximus TV  (kanaal 600, 603 en 613) vanaf 13.35 uur. De streaming vindt u hier.

Ook dit kan u interesseren