Tagtik

Aerts: "Voor een ereplaats strijden kan ook mooi zijn"

Is het frustrerend om te moeten strijden tegen tenoren als Mathieu van der Poel en Wout van Aert? Hoe kan een veldrijder zich motiveren als ze steeds geconfronteerd worden met de dominantie van de grote twee? "Het is heel belangrijk dat renners van mijn niveau weten dat een 2e en 3e plaats ook heel mooi zijn. Die strijd voor de ereplaatsen kan ook best spannend zijn", aldus Toon Aerts, de huidige Europees kampioen, met zin voor realisme.

Hij kan perfect inschatten hoe hoog het niveau is van de twee grote slokoppen in het veldrijden van vandaag: "Mathieu is op dit moment waarschijnlijk onklopbaar. Bij de jeugd heb ik nooit kunnen winnen tegen Van der Poel en Van Aert. Vorig seizoen heb ik hen wel 2 keer geklopt: op het EK en in Baal. Van die momenten geniet je dan dubbel zo hard." Toch legt de renner van Telenet-Fidea Lions zich niet zomaar neer bij de nederlaag, want als een renner in topvorm is, is altijd iets mogelijk: "En het is dan dat je moet durven te gokken en iets moet proberen."

Vorig seizoen kon hij op die manier het EK winnen. Met pijn in het hart zal hij op 5 november in Tabor afscheid nemen van die trui: "Van Aert doet niet mee aan het EK, waardoor Van der Poel de topfavoriet zal zijn. Voor mij zal er veel geluk moeten bij komen kijken om mijn Europese titel te verlengen."

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

De cross van Ruddervoorde van zondag 29 oktober is via streaming hier te volgen.

Ook dit kan u interesseren