Tagtik

Albert: "Wout moét zijn hoofd leegmaken"

Niels Albert, de ploegleider van wereldkampioen Wout van Aert, zag zondag net als iedereen een 'straffe prestatie' van Mathieu van der Poel op het EK in het Tsjechische Tabor. In zijn wekelijkse column voor Het Laatste Nieuws geeft Albert toch aan dat hij zijn poulain miste op het Europese kampioenschap: "Lars van der Haar bood nog een beetje weerwerk, maar de rest legde zich wel heel gemakkelijk neer bij zijn dominantie", zo schrijft de ploegleider van Crelan-Charles in de krant. "Ik miste toch Wout van Aert op dat Europees kampioenschap. Niet dat hij Van der Poel had geklopt, daarvoor was het verschil vorige woensdag op de Koppenberg te groot. Maar met Van Aert erbij heb je toch dat tikkeltje extra uitstraling aan de start. Iemand die blijft knokken ook."

In zijn column schetst Albert een beeld van wat Van Aert tot nu toe op zijn stageplaats in Toscane heeft uitgespookt: vrijdag en zaterdag bracht de wereldkampioen ver weg van de fiets door, zondag deed hij een lange duurtraining van vier uur. De hele stage staat in het teken van duurtrainingen, intervaltrainingen staan niet gepland.

Albert laat zijn renner zoveel mogelijk met rust: "De stage blijft in het teken van ontspanning staan. Hij moét zijn hoofd leegmaken, zo weinig mogelijk aan de koers denken. Daarvoor is het goed dat Sarah mee is. Zelf val ik hem zo weinig mogelijk lastig. Geen ellenlange telefoongesprekken. Af en toe een whatsapp of een sms volstaat."

Zaterdagmiddag keert Van Aert terug: met een bostraining om het crossgevoel terug te krijgen moet hij klaar zijn voor de wedstrijd van zondag in Gavere. Met hoop op winst: "Gavere is een wedstrijd die Wout van Aert ligt. En niemand is onoverwinnelijk. Ook Mathieu niet. Ik blijf er in geloven dat er dit seizoen nog spanning komt," zo besluit Albert.

(DrK/Picture: Photo news)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren