Tagtik

Balkjes geen probleem op EK (video)

De toppers in het veldrijden vinden op hun programma van dit seizoen één topcross in Tsjechië, het land dat al tal van grote veldrijders voortbracht zoals Radomir Simunek (4 keer wereldkampioen in verschillende categorieën) of Zdenek Stybar (3 keer wereldkampioen bij de elite): het EK in Tabor. Het parcours is gemaakt op maat van krachtmensen, met lange hellingen en balkjes. De balkjes liggen op een hellende strook, maar zij vormen geen onoverkomelijk probleem, dat bewijst het filmpje dat het Belgian Cycling Team zaterdag op Twitter plaatste.

Bij de heren is Mathieu van der Poel de grote favoriet. In afwezigheid van Wout van Aert die een stage in Italië inlaste, is uittredend Europees kampioen Toon Aerts het speerpunt van de Belgische delegatie. Naast Aerts maken ook Quinten Hermans, Jens Adams, Tim Merlier, Kevin Pauwels, Daan Soete, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch deel uit van de Belgische ploeg. Nederland kan ook rekenen op Lars van der Haar (twee jaar terug winnaar van het eerste EK voor elite heren) en Corné van Kessel.

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Het EK veldrijden in Tabor is via streaming hier te bekijken.

Ook dit kan u interesseren