Tagtik

Bekijk de Superprestige van Hoogstraten, zondag LIVE op Proximus TV!

Heeft Mathieu Van der Poel deze week te veel krachten verspild? Hij moet zijn leidersplaats in de algemene stand van de Superprestige Hansgrohe verdedigen en won woensdag de Parkcross van Maldegem en zaterdag de Krawatencross van Lille. De frustratie voor het missen van de regenboogtrui vorig weekend in Luxemburg heeft hij van zich afgeschud, maar misschien heeft hij niet goed gedoseerd voor de wedstrijd van zondag in Hoogstraten voor de Superprestige, het enige regelmatigheidscriterium dat hij dit seizoen nog kan binnenhalen.

Ook al won hij vijf van de zes proeven tot nu toe (Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde, Gavere en Diegem) en moest hij alleen in Francorchamps de overwinning aan Wout van Aert laten, heeft hij slechts een voorsprong van 4 puntjes op de wereldkampioen. Als hij de Superprestige op zijn naam wil schrijven, mag hij geen fout maken, ook al blijft er nog de cross van Middelkerke, waar volgende week de prijzen worden uitgedeeld. 


Wout Van Aert won de Wereldbeker, de DVV Verzekeringen Trofee en het WK. Hij droomt van een grand slam, maar daarvoor moet hij Van der Poel kloppen die de voorbije twee duels (in Maldegem en Lille) won en die wellicht ook op het WK de sterkste was.

Voor de grote twee tenoren van dit crossseizoen heeft een zege in Hoogstraten een grote symbolische waarde. Na de spannende wedstrijd in Lille van zaterdag mag ook in Hoogstraten een duel op het scherpst van de snee worden verwacht, live te volgen op Proximus TV. 



(DrK/Picture: Belga)

De cross van Hoogstraten, de zevende en voorlaatste manche van de Hansgrohe Superprestige, is zondag LIVE te volgen op Proximus TV (kanaal 11) vanaf 13.30 op proximustv.be. Niet thuis? Klik hier om het programma op te nemen.

De stand in de Superprestige na zes wedstrijden:
1. Mathieu van der Poel 89 punten

2. Wout van Aert 85

3. Laurens Sweeck 67

4. Jens Adams 60

5. Toon Aerts 59

6. Kevin Pauwels 58

7. Klaas Vantornout 54

8. David van der Poel 45

9. Tom Meeusen 40

10. Tim Merlier 30

Ook dit kan u interesseren