Tagtik

Bogense: spektakel aan de rand van de zee

Denemarken is niet echt een traditioneel cyclocrossland te noemen, al kregen de Denen wel een wereldkampioen bij de junioren in 2015, Simon Andreassen. In het (niet zo nabije) verleden was ook Henrik Djernis, drievoudig wereldkampioen mountainbiken, succesvol in het veldrijden: op het WK van 1998 in het Deense Middelfart pakte hij brons na Mario De Clercq en Erwin Vervecken.

Het wielrennen in het algemeen en het veldrijden in het bijzonder kennen een opmars in Denemarken, waar in 2019 de wereldkampioenschappen veldrijden worden georganiseerd. Bogense geldt dan ook als een generale repetitie voor dit WK.

Het droge en snelle parcours met een heuvel die twee keer per ronde moet worden overwonnen, is op maat gesneden van Mathieu van der Poel. Als hij tenminste geen last heeft van zijn knie die na zijn val in Gavere moest worden gehecht, wat hem op enkele dagen inactiviteit kwam te staan. Wout van Aert en Lars van der Haar zitten op het vinkentouw om te profiteren als de Europese kampioen een teken van zwakte toont…

(DC met Lpr/Picture: Belga)

De Wereldbekermanche in het Deense Bogen is zondag 19 november vanaf 13.00 uur LIVE te bekijken op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613) en hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren