Tagtik

Cant: 100e zege in Sint-Niklaas?

De crossers beginnen zaterdag hun drukke kerstperiode met de Waaslandcross op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas. De renners krijgen er een snel zandparcours voorgeschoteld.

Sanne Cant zal extra gemotiveerd aan de start verschijnen: zij zit immers aan 99 zeges bij de elite en kan in de Soudal Classic in het Waasland haar 100e profzege pakken. Haar eerste zege bij de profs pakte ze op 8 december 2008 in het Italiaanse Faè di Oderzo. In Sint-Niklaas, waar Cant won in 2014 en 2016, treft ze haar favoriete ondergrond.

"Voor de honderdste keer op het hoogste schavot staan in mijn regenboogtrui, dat zou fantastisch zijn. Ik zal er alles aan doen om daar zaterdag in te slagen", aldus de wereldkampioene op de website van de organisatie.

Ondanks de drukke kerstperiode (met zes crossen in tien dagen) denkt de renster van IKO Enertherm-Beobank er niet aan om in haar programma te snoeien: "Iedere overwinning telt en is goed voor het vertrouwen. Bovendien heb ik begin deze maand een stevige stage afgewerkt. Het is nu belangrijk om gezond te blijven, de conditie aan te scherpen en het niveau op te krikken. Dat lukt het best door wedstrijden te rijden."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende cross die via Sporza te volgen is op Proximus TV: de Soudal Classic van Sint-Niklaas op zaterdag 23 december.

Ook dit kan u interesseren