Tagtik

Coach Van Aert: "Hij zal moeten kiezen"

Zoals eerder al gemeld, resten Wout van Aert dit seizoen nog vier crossen: Hoogerheide, Valkenburg, Lille en Hoogstraten. Daarna richt hij het vizier volledig op het klassieke voorjaar op de weg. Daarin zal duidelijk moeten worden of hij op de weg een grote toekomst heeft. Afhankelijk van de resultaten zal hij volgens zijn trainer Marc Lamberts dan toch een harde beslissing moeten maken.

Volgens zijn trainer is de wereldkampioen veldrijden op dit moment beter dan een jaar terug, maar is de perceptie bij het grote publiek anders omdat Mathieu van der Poel zo superieur is. "Indicatiever is de monsterkloof met de rest van het veld. Feit is dat Wout sterker uit de winter zal komen dan vorig jaar. Een pluspunt", aldus Lamberts bij De Morgen.

De perceptie zal ook dit voorjaar belangrijk zijn, want het grote publiek mag volgens Lamberts niet louter naar de resultaten kijken: "Geef hem de kans om zichzelf op WorldTour-niveau te ontdekken en een antwoord te vinden op twee cruciale vragen. Kan ik dit aan? En vooral: Doe ik dit graag?", zo klinkt het bij zijn trainer.

Afhankelijk van de antwoorden op die vragen zal Van Aert een keuze moeten maken: "Of hij investeert in zijn wegcarrière, een noodzaak als je het echt wil maken. Of hij blijft fulltime crosser."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren