Tagtik

De gemiste kans voor Klaas Vantornout

In afwezigheid van de grote tenoren kregen heel wat veldrijders van de tweede rij een uitgelezen kans om zaterdag in Zonnebeke een zege te pakken. Wietse Bosmans profiteerde het beste en haalde het net als vorig jaar. Op het podium werd hij vergezeld door Diether Sweeck, de tweelingbroer van Laurens, en Klaas Vantornout.

De afscheidnemende tweevoudige Belgisch kampioen was opgetogen dat hij nog eens het podium haalde, maar toch had er volgens hem meer ingezeten. "Ik wisselde op een gegeven moment van fiets en verloor door de immense chaos in de materiaalpost een tiental seconden", zo vertelde de renner van Marlux-Bingoal bij Het Nieuwsblad.

In de laatste ronde kwam de 35-jarige Vantornout nog sterk opzetten, maar de kans op winst was weg: "Ik werd door de mecaniciens van een ander team op achterstand gezet en zo alle winstkansen ontnomen. Het parcours was echt voor mij gemaakt. Ik voelde meteen dat ik ging meedoen voor de hoofdprijs en had dan ook liever gewonnen."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren