Tagtik

"Een Quick-Step zonder Boonen? Waarom niet?"

Patrick Lefevere, Quick-Step, Tom Boonen: drie woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken. Al in 1994 haalde Lefevere Quick-Step als sponsor naar het wielrennen, sinds 2003 is Tom Boonen een van de kopmannen van zijn ploeg.

Even zag het ernaar uit dat Patrick Lefevere, ondertussen 60, zijn drukke bestaan als ploegleider op zou geven, maar hij vindt geen opvolger om zijn taken binnen de ploeg uit te voeren. Nu eigenaar Bakala nog minstens twee jaar doorgaat met de ploeg, kan hij beginnen bouwen aan zijn team voor volgend jaar.

Er wachten hem moeilijke onderhandelingen, want veel van zijn speerpunten zijn einde contract: Cavendish, Uran, Kwiatkowski, Stybar, Van Keirsbulck... en Boonen. Of die volgend seizoen nog bij Lefevere rijdt? Niet zeker.

"Alles hangt af van het sportieve: hoe lang wil hij nog doorgaan?", aldus Lefevere in de kranten. "Hij is daar zelf nog niet uit. Hij blijft wel een grote aantrekkingskracht hebben, maar er moet sportief wel iets tegenover staan." Boonen naar een andere ploeg? Dat kan, volgens Lefevere, maar dat hangt dan ook weer af van wat de markt (dus andere ploegen) nog aan Boonen biedt.

Lefevere steekt niet weg dat hij Boonen graag een andere functie binnen zijn team wil geven en heeft ook al de gedroomde opvolger voor de Bom van Balen in gedachten: John Degenkolb. (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren