Tagtik

Eerste profzege voor Quinten Hermans

Quinten Hermans, de 22-jarige grote belofte van het Belgische veldrijden, pakte dinsdag in het Zwitserse Meilen zijn eerste zege bij de profs. Hij ging David van der Poel en de Fransman Fabien Canal vooraf in de laatste manche van het regelmatigheidscriterium EKZ Cross Tour. Nicolas Cleppe werd vijfde.

"Een zege in een Zwitserse cross kan je uiteraard niet vergelijken met één in eigen land, maar toch... Het blijft plezant om nog eens te kunnen winnen", zo vertelt de Looienaar bij Het Belang van Limburg over zijn eerste profzege.

Met zijn overwinning tankt hij zelfvertrouwen richting Belgisch kampioenschap, al vindt hij in Koksijde een heel ander parcours dan het typisch Zwitserse in Meilen, met een zware beklimming en schuine kanten. Daarna hoopt hij ook op een selectie voor het WK in Valkenburg: "Uiteraard zal ik ontgoocheld zijn als ik er niet bij ben. Elke crosser vindt dat hij thuishoort op een WK. Ik rij een regelmatig seizoen. Daarnaast kan ik alleen maar hopen dat de bondscoach het aantal podiumplaatsen in ogenschouw neemt."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren