Tagtik

Evie Richards: "Wil gewoon genieten van het veldrijden"

Evie Richards verbaasde iedereen en vooral zichzelf toen ze vorige zondag in Namen de Wereldbekercross bij de dames won. Niet dat ze plots opduikt, want de 20-jarige Britse heeft al een mooi palmares opgebouwd bij de jeugd, vooral dan in het mountainbiken. In die wielerdiscipline pakte ze zilver op het WK bij de junioren in 2015, in 2016 werd ze bij de beloften vierde op het WK en derde op het EK. In het veldrijden werd ze bij de junioren werelkampioene in 2016 en derde in 2017.

In Namen pakte ze tot haar eigen verbazing haar eerste grote zege bij de elite. "Veel zat ik dit seizoen nog niet op de crossfiets. Ik kwam hier met het doel om verder te acclimatiseren. Dat ik hier win, is dan ook volledig onverwacht", zo vertelde ze bij Sport.be.

Haar grote doel is de Olympische Spelen halen in het mountainbiken, maar toch blijft ze crossen: "Veldrijden is ook zo opwindend en leuk. Elk jaar wil ik minstens enkele keren het veld induiken, zeker met het oog op de wereldkampioenschappen. Gewoon mijn best doen en van deze sport genieten: da's het doel."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende cross die via Sporza te volgen is op Proximus TV: de Soudal Classic van Sint-Niklaas op zaterdag 23 december.

Ook dit kan u interesseren