Tagtik

Fans van Van Aert blij met overwinning van... Van der Poel

De supporters van Wout van Aert leven nog altijd op een wolk na de zege van hun idool op het WK van Luxemburg van vorige week. Zelfs een zege van grote rivaal Mathieu van der Poel in de thuiscross van Van Aert in Lille kon hen zaterdag nog niet van die wolk brengen.

"Dat Van der Poel hier komt winnen doet geen pijn, want het was tenminste een mooie cross", zo tekende Het Nieuwsblad zaterdag na de Krawatencross op. "En vorige week was het belangrijker". Van der Poel won in Lille na een spannende slotronde waarin naast de twee tenoren ook Lars van der Haar, Tom Meeusen en zelfs Kevin Pauwels nog voor de dagzege meestreden.

Van Aert had maar wat graag gewonnen en niet alleen omdat het in zijn eigen Lille was: "Er is in de week na het WK naar mijn gevoelen iets te veel over de kwaliteit van de banden gesproken en iets te weinig over de rondetijden", zo spreekt de wereldkampioen bij Het Nieuwsblad. "Wie de rondetijden bekijkt, zal zien dat ik vorige week in de slotfase beduidend sneller reed dan Mathieu tijdens zijn snelste rondes. Ik mag dus stellen dat ik het verdien om wereldkampioen te zijn."

Zondag krijgt de renner van Crelan-Charles een nieuwe kans om zijn stelling kracht bij te zetten in de Superprestigewedstrijd in Hoogstraten, live te volgen op Proximus TV.

(DrK/Picture: Belga)

De cross van Hoogstraten, de zevende en voorlaatste manche van de Hansgrohe Superprestige, is zondag LIVE te volgen op Proximus TV (kanaal 11) vanaf 13.30 uur. Niet thuis? Klik hier om het programma op te nemen.

Ook dit kan u interesseren