Tagtik

Geen Kaptheijns in Bogense

Sinds haar val in de Grote Prijs van Brabant heeft Maud Kaptheijns last van haar knie. Bovendien kreeg ze deze week ook te maken met griepverschijnselen. "Begin deze week had ik last van buikgriep en koorts", zo staat op de website van haar ploeg te lezen. Door die gezondheidsproblemen komt de nummer één in de tussenstand van de Wereldbeker niet aan de start in de vierde manche van de Telenet UCI Cyclocross World Cup in het Deense Bogense. "Ik schrap niet graag een wedstrijd op mijn kalender, maar voel wel dat het deze keer noodzakelijk is van te rusten. We mogen de rest van het seizoen niet in gevaar brengen. Het is mijn gezondheid die op dit moment de prioriteit krijgt", aldus de renster van Crelan-Charles.

Maud Kaptheijns kende een uitstekend begin van het veldritseizoen en pakte al vijf overwinningen, waaronder de vorige Wereldbekerwedstrijd in Koksijde. Haar deelname aan de wereldbekermanche in het Duitse Zeven en de Flandriencross in Hamme van volgende week komt niet in het gedrang.

Naast Kaptheijns viel ook nog het forfait in extremis van Katie Compton te noteren: ook zij is onvoldoende hersteld van de ziekteverschijnselen waar ze deze week mee kampte.

(DC met LpR/Picture: Belga)

De Wereldbekermanche in het Deense Bogen is zondag 19 november vanaf 13.00 uur LIVE te bekijken op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613) en hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren