Tagtik

Geen Marianne Vos op WK Valkenburg?

Krijgt Sanne Cant een concurrente minder op het WK van begin februari in het Nederlandse Valkenburg? De lijst met favorieten voor de strijd om de regenboogtrui bij de vrouwen is lang: naast Cant worden ook Ferrand-Prévot, Compton, Wyman, Lechner, Brammeier, Nash enzovoort genoemd. De Nederlandse veldrijdsters zoals Kaptheijns, De Boer, Brand of Worst zullen extra gemotiveerd zijn voor het WK in eigen land. Voor Marianne Vos, zevenvoudig wereldkampioen veldrijden, is deelname in Valkenburg onzeker.

Vos last een rustperiode van twee weken in en schrapt alvast de cross van Leuven van dit weekend en ook het Nederlands kampioenschap van volgende week in Surhuisterveen van haar planning: ze heeft last van een stevige verkoudheid. "We bekijken hoe Marianne herstelt. Op basis daarvan besluiten we hoe we verder gaan en welk traject we volgen richting het wereldkampioenschap veldrijden", zo vertelt Eric van den Boom, de teammanager van Vos, bij Wielerflits.nl.

Dit seizoen kwam de 30-jarige Vos nog maar vier keer in actie in het veld. In haar eerste cross, de Scheldecross in Antwerpen op 16 december, werd ze 8e. In de kerst- en eindejaarsperiode eindigde ze als 5e in Heusden-Zolder,  
9e in Diegem en pas als 15e in Baal.

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren