Tagtik

Geen Strade Bianche voor Van Aert

Voor Wout van Aert zit het veldritseizoen er bijna op. Er wachten hem nog slechts vier crossen: Hoogerheide, Valkenburg, Lille en Hoogstraten. Daarna beproeft hij zijn geluk in de voorjaarsklassiekers. Wat dat wegprogramma precies zal inhouden, heeft de wereldkampioen nog niet bekendgemaakt.

Van Aert had gehoopt om met Veranda's Willems-Crelan te kunnen starten in de Strade Bianche, maar die organisatie gaf de wildcards aan de Italiaanse ploegen Androni Giocattoli en Nippo-Vini Fantini.

"Jammer. Toch ben ik niet mateloos ontgoocheld. De combinatie Strade Bianche-GP Industria & Artigianato oogde mooi als 'instap', maar het was al een aangename verrassing dat we nog kans maakten op een wildcard", zo zegt Van Aert hierover bij Het Laatste Nieuws. Er is nog een wedstrijd die hij nog veel liever zou rijden dan de Italiaanse koers die deels over onverharde wegen gaat: "Parijs-Roubaix staat hoger op mijn verlanglijstje. Daar hoop ik veel harder op."

Na het WK veldrijden in Valkenburg maakt Van Aert zijn wegprogramma bekend. Volgens Het Laatste Nieuws zou hij zijn debuut maken in Dwars door West-Vlaanderen op 4 maart.

(DrK/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren