Tagtik

Geen Van der Haar in Baal

Lars van der Haar had dit seizoen van het WK in eigen land, in Valkenburg, zijn grote doel gemaakt. Hij werd als grote challenger voor de grote tenoren Van der Poel en Van Aert gezien, maar voorlopig kon hij nog niet echt wedijveren met de twee toppers.

De Nederlander van Telenet Fidea sukkelt met de gezondheid: bij een onderzoek bleek zijn bloed verhoogde waarden van het Epstein-Barr-virus te bevatten en dat kan wijzen op klierkoorts. Hij plant nu extra rust en schrapt de crossen van Baal (op 1 januari) en Leuven (7 januari).

"In overleg met het team heeft Lars van der Haar beslist om de komende dagen volledige rust in te plannen. De eerste dagen van 2018 zal Lars, samen met zijn vriendin en wegrenster Lucy Garner, de oversteek maken naar Spanje om even op adem te komen en in alle rust opnieuw op te bouwen naar de laatste twee belangrijke maanden van het crossseizoen. In de wedstrijden van Baal en Leuven zal Lars bijgevolg niet aan de start verschijnen", zo luidt een bericht op de website van zijn ploeg.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De GP Nys in Baal kan maandag in streaming hier worden gevolgd via Proximus TV.

Ook dit kan u interesseren