Tagtik

Groenendaal: "45 procent kans op titel voor Wout"

Weinig analisten en neutrale veldritliefhebbers zullen op hun pronostieklijstjes een andere naam dan Mathieu van der Poel op nummer 1 zetten. Zelfs grote uitdager Wout van Aert wordt niet zoveel kansen toegedicht op een derde wereldtitel op rij.

Richard Groenendaal, zelf wereldkampioen in 2000 in Sint-Michielsgestel en achtvoudig Nederlands kampioen, is een licht afwijkende mening toegedaan: "Ik geef Van der Poel 55 procent kans op de titel, Van Aert 45. Met andere woorden, ik verwacht een zeer boeiende strijd", aldus de ondertussen 46-jarige ex-wielrenner die nu facilitair medewerker bij Shimano is, bij Het Laatste Nieuws. "Als alles normaal verloopt, moet Mathieu het laken naar zich toe kunnen trekken. Maar bij het minste foutje, of wanneer Mathieu net dat tikkeltje minder is, kan het zomaar kantelen."

Groenendaal is een grote fan van Van Aert die hij conditioneel en technisch op bijna gelijke voet met Van der Poel ziet staan. Toch wordt de Belg vaak weggereden en dan heeft Groenendaal zelfs medelijden met Wout. Toch ziet hij waar Van der Poel het verschil maakt: "Van der Poel is net iets sneller in het uitvoeren van zijn technische vaardigheden. Hij gaat een secondje rapper door de bocht, springt net iets vlotter over de balkjes, stapt een fractie van een seconde sneller op en af de fiets. Die details zorgen voor het minieme verschil."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren