Tagtik

Herygers: "Iedereen rijdt graag in Kruibeke"

Het gaat snel voor de organisatoren van de Polderscross in Kruibeke: in enkele jaren tijd ging het van B-cross, naar A-cross en naar internationale veldrit. In 2019 worden de Belgisch kampioenschappen gehouden rond sporthal 'De Dulpop'. "Er is geen renner die de kans zal laten liggen zijn concurrenten een mentale tik te verkopen door te winnen op de omloop waarop in 2019 voor de kampioenentruien wordt gestreden", zo zegt Paul Herijgers, parcourskeurder bij Belgian Cycling, op de website van de cross over de wedstrijd van zaterdagnamiddag.

"In de Polderscross krijgen de renners te maken met een fenomeen dat ze in de loop van het seizoen al te vaak moeten missen: modder", aldus Herijgers. Modderstroken werden de voorbije jaren uit de crossomlopen geweerd en daarom kijkt de co-commentator van de VRT al uit naar het BK: "Eindelijk nog eens een kampioenschap op ‘sappige grond’. Ik kijk er nu al naar uit."

(DC/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de tweede manche van de Superprestige in Zonhoven, zondag 15 oktober, vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren