Tagtik

Het regent forfaits voor Soudal Classic Leuven

Geen Mathieu van der Poel, Wout van Aert of Laurens Sweeck komend weekend in de Soudal Classic van Leuven: zij verkiezen een stage in warmere oorden. Toon Aerts last een weekend rust in, net als Lars van der Haar die nog herstelt van een virusinfectie. Ook Klaas Vantornout moet noodgedwongen door zijn polsblessure verstek geven. De lijst met afwezigen in de Vlaams-Brabantse cross is dus lang.

Nochtans staat de cross in Leuven ideaal op de kalender, als enige cross tussen de GP Sven Nys van Baal op nieuwjaarsdag en het Belgisch kampioenschap van 14 januari in Koksijde. Een ideale voorbereiding op de BK, zou je dan denken.

Erwin Vervecken, met Golazo organisator van de Soudal Classics, wijst naar de nieuwe trend van ministages als reden waarom zoveel toppers afzeggen: "Vroeger lasten renners één of twee zuiderse stages in. Tegenwoordig grijpen ze zowat elke kans aan om ginds te gaan trainen. Al is het maar voor een paar dagen", zo klinkt het bij Het Nieuwsblad. "Ook omdat ze mekaar nadoen. Eén topper begint ermee, dat blijkt dan niet tegen te vallen, dus gaan ook andere renners dat doen."

In tegenstelling tot vroeger hebben de veldrijders nu een hoog loon, zodat ze het zich kunnen permitteren om crossen te schrappen, want de startgelden hebben ze niet meer nodig.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren