Tagtik

Hommeles bij de mecaniciens

Met de crossen van Gavere, Zeven en Hamme hebben de crossliefhebbers gekregen wat ze wilden: modder. Het geploeter brengt echter ook heel wat meer werk met zich voor de mecaniciens die vuilere fietsen in handen krijgen die snel moeten worden gereinigd. De organisatoren voorzien daarvoor acht hogedrukreinigers die alle ploegen kunnen gebruiken. Afgelopen weekend zorgde de modder voor heibel in de wisselzone omdat er te weinig materiaal voorhanden was, zo meldde Het Nieuwsblad.

"Acht hogedrukreinigers zijn voldoende om iedereen te bedienen. In moddercrossen is het drukker, en dan moet er al eens een paar minuten gewacht worden. En dat zijn die mecaniciens niet gewoon. Sommigen verliezen dan wel eens hun geduld", aldus Erwin Vervecken van organisator Golazo in de krant.

"Er is wel wat solidariteit onder de mecaniciens", zo vertelt Bart Risbourg, mecanicien bij Marlux-Napoleon Games. "Je probeert zo snel mogelijk te werken, omdat je weet dat er anderen aan het wachten zijn. Maar er zijn er altijd die maar blijven spuiten."

Het probleem stelt zich nog meer bij de jongerenwedstrijden waar het aantal deelnemers veel hoger is dan bij de elite. "Vaak moet je te lang wachten en kan je renner niet van fiets wisselen. En dan wordt er ruzie gemaakt, hè. Mekaar natspuiten en zo. Zondag zijn ze zelfs op mekaar beginnen kloppen. Ze moeten daar eens een cameraploeg zetten. Het zou nogal boeiende tv opleveren", zo getuigt een vader.

(DrK/Picture: Belga)

De volgende cross die live te volgen is op Proximus TV: de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december.

Ook dit kan u interesseren