Tagtik

Hoogerheide: algemene repetitie voor WK, zondag LIVE op Proximus TV!

Ook al heeft Mathieu van der Poel de eindzege in de Wereldbeker op zak, zal hij er toch alles aan doen om de laatste manche van de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup van zondag in het Nederlandse Hoogerheide te winnen. Met de GP Adrie Van der Poel draagt de cross dan ook nog eens de naam van zijn vader. In eigen land gaat hij op zoek naar zijn 26e zege van het seizoen, in een duel dat opnieuw de twee tenoren, Mathieu en Wout, tegenover elkaar zal plaatsen.

De cross van Hoogerheide wordt voor veel renners ook de laatste gelegenheid om zich te testen voor het WK van volgende week in Valkenburg. Wie niet geselecteerd is, zoals Kevin Pauwels of Jens Adams, zal het ongelijk van de bondscoach willen bewijzen.

Bij de vrouwen wordt Sanne Cant, ondanks de ziekte die haar weghield van de ministage met de Belgische WK-selectie, toch aan de start verwacht. Ook Marianne Vos komt terug in competitie: voor de Nederlandse wordt Hoogerheide een belangrijke test in aanloop naar het WK.

Spanning troef dus, zondagnamiddag te volgen op Proximus TV!

(DC met LpR/Picture: Belga)

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren