Tagtik

Kevin Pauwels kijkt zondag niet naar het WK

De ontgoocheling was groot toen Kevin Pauwels hoorde dat er geen plaats voor hem was in de WK-selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout voor de strijd om de wereldtitel van volgende week in Valkenburg. In Hoogerheide, in de laatste Wereldbekermanche, reageerde hij met de benen, zoals dat dan heet.

De renner van Marlux-Bingoal werd vijfde, op ruim 2 minuten van winnaar Van der Poel, maar wel met een voorsprong van ruim een minuut op Quinten Hermans (11e) en Daan Soete (13e) die wel naar het WK mogen.

"Ik heb gekoerst met revanchegevoelens en bewezen dat ik wel degelijk mijn plek had in de WK-selectie. Misschien was dit wel mijn beste cross van het jaar", aldus Pauwels in Het Nieuwsblad. Hij verklapt nog hoe hij volgende zondag zal doorbrengen: "Misschien doe ik mee aan een georganiseerde toertocht. Of ik het WK op tv zal volgen? Ik denk het niet."

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren