Tagtik

Marianne Vos: "Ik wil wereldkampioen worden"

Marianne Vos is een wielrenster die van alle markten thuis is: op haar palmares staan overwinningen op de weg, op de piste, in het mountainbiken en in het veldrijden. De nu 30-jarige Nederlandse kreeg echter in 2015 een signaal van haar lichaam dat de combinatie van alle disciplines in het wielrennen van het goede te veel was. Sindsdien is de zevenvoudige wereldkampioene in het veldrijden selectiever in haar keuze van de crossen die ze rijdt.

In principe start ze haar veldritseizoen op 26 december met de Wereldbekerwedstrijd in Zolder. Eerst plant ze nog een stage in Australië met haar ploeg die vanaf 1 januari Waowdeals Pro Cycling heet. Haar grote doel is het WK in Valkenburg van begin februari: "Ik wil wereldkampioen worden", zo klinkt het duidelijk bij het AD. "Ik ga er wel een doordacht kort crossseizoen van maken." Haar laatste wereldtitel dateert van 2014, op het vorige WK in Luxemburg werd ze geklopt door Sanne Cant.

Ex-wielrenner Jeroen Blijlevens is de sterke man van de ploeg die nu nog WM3 Pro Cycling heet. "De vrouwencross zit enorm in de lift. Het krijgt meer aandacht op de tv dan de koersen op de weg. Dat is prettig voor de sponsors", aldus Blijlevens.

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

De cross van Ruddervoorde van zondag 29 oktober is via streaming hier te volgen.

Ook dit kan u interesseren