Tagtik

Marlux-Bingoal: "Gewoon niet goed genoeg"

Een zesde plaats voor Michael Vanthourenhout, een achtste voor Kevin Pauwels, een twaalfde voor Klaas Vantornout, een opgave van Eli Iserbyt: dat zijn de resultaten van Marlux-Bingoal op het BK in Koksijde. Manager Jurgen Mettepenningen ziet hoe zijn renners in het zand presteren zoals ze al het hele seizoen doen: ver onder de verwachtingen.

"Dit is gewoon niet goed genoeg. Niet in een race met alleen Belgische renners. Had je me vooraf gezegd dat we niet beter zouden dan een zesde plaats, ik had het niet geloofd", zo verklaarde ploegleider Gianni Meersman bij Het Nieuwsblad. De ploegleider ziet zijn carrière als ploegleider niet meteen goed beginnen, maar blijft zijn renners steunen.

Meersman kondigt wel al een flinke verandering aan het zomerprogramma aan: "Dat gaan we nu ook bijsturen. Geen kermiskoersen meer, wel opnieuw meerdaagse wedstrijden."

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren