Tagtik

Marlux: nog geen 'Meersman-effect'

Met een oppermachtige Van der Poel en Van Aert kunnen andere ploegen weinig anders tot doel stellen dan het halen van een dichte ereplaats, liefst van al een podiumplek. Marlux-Napoleon Games, de ploeg van Jurgen Mettepenningen, kwam het afgelopen weekend niet in de buurt van een plaats in de top drie.

Zaterdag in Boom was Kevin Pauwels met een achtste plaats de beste van de ploeg. Diether Vanthourenhout werd 11e, Michael Vanthourenhout 12e. Zondag in Koksijde moest manager Mettepenningen opnieuw tevreden zijn met de achtste plaats van Michael Van­thourenhout. Kevin Pauwels (12de), Dieter Vanthourenhout (13de) en Klaas Vantornout (19de) volgden verderop.

"Ik stel vast dat we met een conditioneel probleem zitten",  aldus Mettepenningen bij Het Laatste Nieuws. "We starten vaak nog goed, maar vallen dan in het tweede wedstrijddeel helemaal terug. Dit is niet prettig. Zeker ook niet voor onze nieuwe ploegleider Gianni Meersman."

De manager hoopt dat het tij snel zal keren, al kent hij de reden voor de mindere conditie van zijn renners: "De oorzaak moeten we zoeken in de voorbereiding van deze zomer."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren