Tagtik

Marlux op stage: "Hopelijk levert het iets op"

Marlux-Napoleon Games, de ploeg van Jurgen Mettepenningen, kende een desastreuze start van het seizoen. De manager besloot om ploegleider Danny De Bie aan de kant te schuiven en kwam met Gianni Meersman met een verrassende naam als opvolger. De personeelswissel bracht nog geen grote kentering in de prestaties van onder meer Kevin Pauwels, Eli Iserbyt of Michael Vanthourenhout.

Gianni Meersman organiseerde deze week een korte stage in La Gleize, diep in de Ardennen, in de buurt van Stavelot. Die beslissing nam hij na de voor de ploeg rampzalige cross van Zonhoven: Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Klaas Vantornout gaven op, Kevin Pauwels werd pas 12e en Dieter Vanthourenhout 15e. En dat net op een cross waar manager Mettepenningen heel wat vips had uitgenodigd.

"In de wagen heb ik twee uur gepiekerd. Waarom loopt het fout? Wat kan ik doen om de jongens op korte termijn beter te laten presteren? Ik wilde niet bij de pakken blijven zitten. Dus heb ik deze midweekstage in elkaar geknutseld", aldus Meersman in Het Laatste Nieuws.

Ondanks de slechte prestaties van het team heeft de ex-wegrenner nog geen spijt dat hij ploegleider bij een veldritploeg is geworden. Integendeel: hij krijgt nu de extra uitdaging voorgeschoteld om zijn eigen accenten nog sterker te leggen, zoals met de ministage die een dubbel doel heeft: "Enerzijds wil ik laten zien dat we het vertrouwen in hen behouden. We zijn hier met amper vier renners, maar wel mét ploegleider, mecanicien én verzorger. Daarnaast hoop ik hen op conditioneel vlak een dienst te bewijzen met die intervaloefeningen. Een extra prikkel die hen iets beter moet maken."

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

De cross van Ruddervoorde van zondag 29 oktober is via streaming hier te volgen.

Ook dit kan u interesseren