Tagtik

Mathieu van der Poel: 1 stap dichter bij record Nys?

Aan de suprematie van Mathieu van der Poel valt dit seizoen niet te tornen. Hij nam dit seizoen al deel aan 31 crossen en 25 keer daarvan kwam hij als eerste over de finishlijn. Vijf keer moest hij de overwinning laten aan Wout van Aert, een keer aan Lars van der Haar.

De kleinzoon van Raymond Poulidor rijdt een haast perfect veldritseizoen, want hij werd al Nederlands en Europees kampioen en is ook al zeker van eindwinst in de Wereldbeker en de Superprestige.

Met Hoogerheide, Valkenburg, Maldegem, Lille, Hoogstraten, Middelkerke, Hulst, Waregem en Oostmalle staan nog negen crossen op zijn programma. Kansen genoeg dus om het officiële record van Sven Nys van 30 overwinningen in 1 seizoen uit 2006-2007 te overtreffen.

(DrK/Source: Sporza/Picture: Belga)

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren