Tagtik

Meersman: "De meeste ploegleiders pakken het verkeerd aan"

Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Napoleon Games, waagt een gokje met de aanstelling van de 31-jarige Gianni Meersman tot ploegleider, als opvolger van Danny De Bie. Tot vorig jaar was die alleen maar actief op de weg, hij heeft dus geen ervaring met het veldrijden. Toen hij vorig jaar moest stoppen wegens hartritmestoornissen, haalde hij snel zijn diploma als ploegleider: een teken dat hij gemotiveerd was om actief te blijven in het wielrennen.

“Ik weet dat de plaatsen duur zijn en was bang dat het niks ging worden. Ik was verrast toen ik telefoon kreeg van Marlux-Napoleon Games, dat had ik niet zien komen. We hadden meteen een klik", zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws over het nieuwe hoofdstuk in zijn wielerloopbaan.

In de eerste maanden krijgt hij hulp van sportief coördinator Mario De Clercq die de crosstrainingen voor zijn rekening zal nemen. Meersman zal zijn renners vooral motiveren en vertrouwen bijbrengen. In zijn actieve loopbaan zag hij vooral hoe dat niet moet: "Ik vind dat driekwart van de ploegleiders het verkeerd aanpakte: ik hoorde ze vooral als het goed ging, maar dat hoefde niet. Ik had een telefoontje nodig op het moment dat het slecht ging. Dan had ik steun nodig en iemand om me op te peppen, maar dan bleef het vaak stil."

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren