Tagtik

Meeusen: "Geen recht op een WK-selectie"

Tom Meeusen heeft dit seizoen maar twee keer het podium gehaald: in Mol (achter David van der Poel en Corné van Kessel) en in Overijse (achter Mathieu van der Poel en Corné van Kessel), allebei crossen die geen deel uitmaken van een regelmatigheidscriterium. De 29-jarige ploegmaat van Mathieu van der Poel beseft dat hij een rotseizoen doormaakt en rekent er dan ook niet meer op dat hij deel zal uitmaken van de WK-selectie die bondscoach Sven Vanthourenhout maandag zal bekendmaken.

"Ik hoop er niet meer op", aldus een eerlijke Meeusen in Het Laatste Nieuws. "Het zou zelfs niet correct zijn als ik nog voor een selectie in aanmerking kom. Ik heb geen recht om naar het WK te gaan."

Meeusen weet niet waar zijn slechte vormpeil aan te wijten is: "Ik weet het niet. Ik weet het écht niet. Ik doe mijn best, ik probeer mij voor elke wedstrijd weer op te laden, maar het lukt gewoon niet." Hij heeft wel een verrassende vaststelling in petto: "Ik stel vast dat ik het moeilijk heb sinds die crossen in Amerika er in het begin van het seizoen zijn bijgekomen. Tegenwoordig moet je er al staan in september. Gevolg: al drie jaar op rij mis ik de start van mijn winter."

De renner zegt zich nog nooit zo goed te hebben gevoeld in een ploeg als bij Corendon-Circus, maar weet ook dat het ontbreken van mooie uitslagen geen jaren kan duren. Hij heeft wel een troost: ook in het seizoen 2012-2013 kende hij een rotseizoen. "Een jaar later reed ik mijn beste winter uit mijn carrière", zo besluit hij.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren