Tagtik

"Mijn kansen op de wereldtitel? 20%"

Wout van Aert komt volgende zondag in Valkenburg als underdog aan de start van het WK: in Hoogerheide onderstreepte Mathieu van der Poel zijn suprematie met al zijn 26e zege van het seizoen.

Voor de slotmanche van de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup schatte de uittredende wereldkampioen zijn kansen op het verlengen van zijn wereldtitel op 20%: "Ik heb minder kans op de zege op het WK dan de vorige jaren. Ik ben wel zelfverzekerd over hoe ik me voel en hoe ik me heb voorbereid, maar ik moet realistisch zijn: Mathieu rijdt heel hard de laatste tijd en dat zal hij op het WK ook doen."

Zijn ploegleider Niels Albert dicht zijn poulain meer kansen toe: "Een WK moet altijd gereden worden. Wout maakt zeker kans op een derde wereldtitel. Het is een parcours dat hem zeker moet liggen." Albert legt de druk bij de Nederlander: Mathieu moet het WK winnen: hij kan na zo'n seizoen alleen maar verliezen in Valkenburg. Het is de logica zelve dat hij wereldkampioen wordt," zo klonk het op Proximus Sports.

Het psychologische spel kan beginnen...

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren