Tagtik

Ministage voor de veldrijders in Valkenburg

Vanaf zondag is niet Vlaanderen, maar wel Nederland het centrum van de cross: zondag wordt in Hoogerheide de laatste Wereldbekermanche gereden en een week later is Valkenburg het decor voor het WK.

Bondscoach Sven Vanthourenhout profiteert van de nabijheid van Valkenburg om donderdag en vrijdag een ministage in te lassen met de WK-selectie voor elite heren en dames. Op de ministage wil de bondscoach aan teambuilding doen en enkele praktische dingen regelen.

"Op deze manier moeten we ons op het WK enkel met het sportieve bezighouden en is de ploeggeest ook gekneed", zo vertelde Vanthourenhout al aan Cycling.be.

"De renners kennen het parcours natuurlijk al van de Wereldbeker, maar het doel is om die kennis even op te frissen en voor de nieuwkomers om echt goed te verkennen. Het is iets nieuws wat we uitproberen en we zien wel of dit aanslaat", aldus de bondscoach.

Volgend jaar zal een ministage moeilijker te organiseren zijn: dan wordt het WK georganiseerd in het Deense Bogense.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren