Tagtik

Nieuw in Boom: lagere balkjes voor de dames

Bij de mannen zijn we het gewend: de veldrijders springen over de balkjes die traditioneel een hoogte van ongeveer 40 centimeter hebben. Vrouwen nemen het risico niet om deze hindernis op deze manier te overbruggen. In De Schorre, waar zaterdag de derde manche van de Telenet Superprestige wordt gereden, zullen we vrouwen wél over balkjes zien springen. De organisatoren legden immers een speciale strook voor de dames in het parcours waar de balkjes maar 25 centimeter hoog zijn.

"Ik oefende de voorbije zomer om over balkjes van 35 tot 40 centimeter te springen, maar dat bleek net te hoog gegrepen. Nu krijgen we een ander verhaal. Let wel: onderschat 25 cm niet. Dat kan best tegenvallen", zo vertelt wereldkampioene Sanne Cant in Het Laatste Nieuws over de verlaging van de balkjes waar de UCI al zijn toestemming voor gaf.

Cant begon alvast in haar tuin te oefenen over lagere balkjes en is benieuwd hoeveel dames de sprong zullen wagen. "Het zal in elk geval de attractiviteit ten goede komen, zowel voor de toeschouwers als voor de kijkers op tv. Zo zetten de dames toch weer een stapje vooruit", klinkt het enthousiast bij de wereldkampioene.

(DC/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de derde manche van de Telenet Superprestige in Boom, op zaterdag 21 oktober, vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren