Tagtik

Nys: "Bijna geen verschil tussen Wout en Toon"

Aan Mathieu van der Poel is weinig te doen. Zelfs Wout van Aert moet zich stilaan neerleggen bij de totale dominantie van de Nederlander. Ook in de Wereldbekermanche in het Deense Bogense kon de wereldkampioen nog niet de vruchten plukken van zijn stage van begin november in Italië. Meer zelfs: in plaats van de kloof met Van der Poel te dichten, moet hij toezien hoe Toon Aerts zich steeds meer mengt in de strijd om de tweede plek achter de Nederlander.

"Ik denk dat het verschil tussen die twee vandaag quasi nihil is", zo zegt Sven Nys, ploegleider van Toon Aerts, in Het Laatste Nieuws over de kloof tussen Van Aert en Aerts. "Het is moeilijk te voorspellen wie de bovenhand gaat nemen. Dat zal van week tot week verschillen."

Nys ziet hoe zijn renner is veranderd: "Zowel crosstechnisch - ondanks zijn lengte maakt hij vandaag nog zelden fouten - als qua presentatie. Toon is een leider. Iemand die op zijn strepen staat en zijn gedacht durft te zeggen. Tezelfdertijd blijft hij altijd rustig en beleefd."

Dit jaar zal Toon Aerts volgens zijn ploegleider niet veel meer verbeteren, maar in de komende jaren kan hij alleen maar sterker worden. Ook aan zijn tactiek in de koers kan hij nog werken: "Toon verspeelt onderweg soms te veel energie. Hij moet leren om zijn momenten beter te kiezen en af en toe een keer sneller van kop af te gaan."

(DrK/Picture: Belga)

Volgende cross LIVE te bekijken op Proximus TV: de Wereldbekermanche in het Duitse Zeven, nu zaterdag 25 november.

Ook dit kan u interesseren