Tagtik

Nys: "De brug maakt het verschil"

"Het is een interessant parcours en als het zondag slecht weer is, wordt het zeker spectaculair met die steile brug", zo luidt de conclusie van Sven Nys na zijn verkenning van het parcours in Oostende waar dit weekend de Belgische kampioenschappen worden gereden.

"Je kunt het opsplitsen in twee verschillende omlopen. Het eerste deel is zwaar en vooral op het vermogen. Er zijn veel looppassages en op de lange rechte stukken kan je met een goede conditie het verschil maken," aldus de ploegleider van Telenet Fidea bij Sporza.

"Het tweede deel is er dan weer één op de techniek. Je kunt er je vermogen niet echt kwijt en je moet goed kunnen sturen. Als het regent, wordt het heel glad en zal je af en toe van de fiets moeten."

Voor Nys is Wout van Aert de grote favoriet, maar hij legt zich niet bij voorbaat neer bij de nederlaag: "We gaan van onze eigen kracht uit en zullen het Wout zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Het is ons gelukt om hem te verslaan in Baal en op het EK in Pontchâteau met Toon Aerts. Niet alleen Aerts is goed, maar ook Tom Meeusen liet in Loenhout zien dat hij klaar is."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren