Tagtik

Nys: "Mijn renners hebben geen schrik meer van me"

Vorig jaar, in zijn eerste jaar als ploegmanager bij Telenet-Fidea, kende de ploeg van Sven Nys een lastig begin van het seizoen. Dit jaar konden Corné Van Kessel, Daan Soete en Quinten Hermans al podiumplaatsen bemachtigen en als klap op de vuurpijl won Lars van der Haar vorige week de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee in Ronse.

Ploegleider Sven Nys is niet echt verbaasd over de goede resultaten van zijn renners: "Dit is gigantisch. Ik had hiervoor willen tekenen en tegelijk zeg ik: dit had ik zien aankomen. Dit is een bevestiging van wat ik deze zomer gezien heb. Ik was ervan overtuigd dat we ons gingen laten opmerken", zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Een goeie structuur en een sterke teamgeest, dat is voor Nys het grote verschil met vorig jaar: hij slaagde erin om alle teamleden positieve energie te geven, met weinig stress voor de renners tot gevolg. "Het grote verschil is ook dat de renners vorig jaar voor een stuk bang van me waren. Ze moesten me nog leren kennen," aldus de ploegleider van Telenet Fidea die zijn renners de nodige vrijheid geeft. "Ik stond bekend als een man van eten, trainen, slapen. Wie daar een seconde van afweek, dacht waarschijnlijk dat hij een wafel om de oren ging krijgen. Uiteraard breng ik structuur, maar iedereen moet ook zichzelf kunnen zijn."

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren