Tagtik

Opvallende overstap voor Laurens Sweeck in de maak

Sinds de overstap van Wout van Aert (vanaf 1 januari 2017) van Vastgoedservice naar Veranda Willems (of Crelan-Charles voor het veldritseizoen) zit de ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zonder een grote naam. De huidige veldrijders Jens Adams, Michael Boros (Tsjechisch kampioen) en Rob Peeters (die aan zijn laatste seizoen bezig is) komen te weinig vooraan in beeld en daaraan wil de ploeg iets doen.

Daarom wil de ploeg vanaf 1 januari 2019 Laurens Sweeck vastleggen. Ook al zijn de handtekeningen nog niet gezet, is de deal rond: de 24-jarige Sweeck doet het jaar nog uit bij Era-Circus en rijdt daarna voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

"We wilden per se een topper aantrekken", aldus Geert Vanhoof, manager van het team, bij Het Laatste Nieuws. "Na het vertrek van Wout missen we iemand die kan meedoen voor de prijzen en in beeld kan rijden. Laurens is een groot talent. Elke ploeg wil hem graag aantrekken, dus uiteraard wij ook."

Vader Stefaan Sweeck gaf tijdens de cross in Leuven op Sporza aan dat de interesse van beide kanten concreet is, maar blijft toch op de vlakte: het is niet toegestaan dat zo vroeg op het wielerseizoen al transfers worden geregeld.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren