Tagtik

Parcours Bogense: klaar voor het WK 2019?

Bogense hield vorig weekend met de organisatie van de Wereldbeker een generale repetitie voor volgende winter, wanneer in het Deense plaatsje de wereldkampioenschappen veldrijden worden georganiseerd. De organisatoren kunnen hun oor te luisteren leggen bij de renners als zij het parcours voor dat WK nog willen aanpassen.

Mathieu van der Poel, winnaar in Bogense, was alvast in de wolken over het parcours. Hij noemde het een 'prachtparcours', eentje dat echt zijn ding was, maar toch suggereert hij enkele aanpassingen. "Voor het WK 2019 zou ik de bochten op de steile heuvelrug, die we vijf keer op en af moeten rijden, toch iets minder scherp trekken. Je mag het technisch maken, maar niet in die mate dat we constant van de fiets moeten. Want dan heeft het bitter weinig effect", zo vertelde hij bij Het Laatste Nieuws.

Er moest dus veel gelopen worden en dat dreigt in januari, als het WK wordt gereden, nog meer het geval te zijn. Daar waarschuwt ook Wout van Aert in Het Nieuwsblad voor: "Als we in januari ook nog sneeuw en ijs zouden krijgen, wordt rijden hier helemaal onmogelijk."

(DrK/Picture: Belga)

Volgende cross LIVE te bekijken op Proximus TV: de Wereldbekermanche in het Duitse Zeven, nu zaterdag 25 november.

Ook dit kan u interesseren