Tagtik

Pauwels niet zo zeker meer van WK-ticket

Bondscoach Sven Vanthourenhout maakt maandag zijn selectie bekend voor het WK veldrijden van 3 en 4 februari in Valkenburg. België mag zeven veldrijders afvaardigen. Eerder maakte Vanthourenhout al bekend dat Wout Van Aert, Toon Aerts, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zeker mochten zijn van een WK-ticket. Voor Kevin Pauwels is dit WK-ticket na zondag niet zo zeker meer.

De eerste drie Belgen op de UCI-ranking krijgen automatisch startrecht op het WK. De vraag is alleen op welke ranking de UCI zich zal baseren: op de ranking van vorige week, net na het Belgische kampioenschap, of op de ranking na de Wereldbekermanche van Nommay? Voor Nommay waren Van Aert, Sweeck en Pauwels de drie beste Belgen op de UCI-ranking, na Nommay zouden dit Van Aert, Sweeck en Aerts kunnen zijn.

Volgens Het Nieuwsblad vroeg de bondscoach de UCI om uitleg. Als hij moet rekening houden met de UCI-ranking na Nommay, dan luidt de conclusie van de bondscoach: "Dan is Kevin geen certitude meer."

(DrK/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren